Itt a tavasz!

Hihetetlen mennyire vártuk az idei tavaszt. Egyszer melegebb volt már az idő, aztán újra hideg, de most úgy tűnik marad a jó idő. A tulipánjaim már bimbóznak! Itt a vidámság. Először is még egy húsvéthoz kapcsolódó locsolkodók családi kép:

P1140806

A tavaszi szünet ideje alatt voltak nálunk is barátok, meg mi is mentünk látogatóba. Volt sok bandázás a gyerekek részéről. Viola kapott könyvtár jegyet, így egyszerre akár 40 könyvet is kikölcsönözhet. Ez nagyon hamar meg is történt, ugyanis ennek a sorozatnak a rabja lett hamar: http://www.rainbowmagiconline.com/ Vékonyka könyvecskék, amiknek hamar a végére ér, egyszerre akár 5-6 ot is elolvas. Nagyon érdekes. Angolul olvassa őket és úgy hogy nem kérdez semmit. Érti. Egy szót megkérdezett egyszer, nettle – csalán.
Közben a lego oldalra szoktak feltölteni képeket az építményeikről. Viola viszont nem csak kitalál új lego kombinációkat, hanem oktató képsorozatokat is szokott feltölteni, meg mostanában egy folytatásos történetet. Itt egy idézet az angolul értőknek: ezt tök egyedül írta és töltötte fel. ” Any Milo was the biggest bully in school! And Lisa didn’t dance that well. So what could she do? She can’t say that she does not wanna go to dance class, but she does not wanna go to dance class with Any! Oh no! But then there was a knock on the door! Lisa ran and opened the door and in the door was…”
Hogy még midig Violánál maradjak… mostanában adok neki homeopátiás csöppeket érzelmi problémákra. Leginkább azt láttam nála 3 területen is, hogy a nehézségek eltántorítják és feladja a nehéz dolgokat. A biciklizés már nem tetszik neki, mert egyszer csúnyán elesett, a zongorázásra is lekezdett panaszkodni, mert nehéznek találta, és a tornára is egyre többet panaszkodott, mert ott is egyszer kétszer megütötte magát. A cseppeket a zongora bemutatója előtt kezdtük. A bemutató NAGYON jól sikerült. Egy hibát sem követett el, bátran bemutatkozott. Hihetetlen volt. Azóta szinte minden nap cigánykerekezni akar, és nem csak zongorázik, hanem a kísérletezik a szintetizátorral és saját dallamokat költ. Itt van 2 videó az eseményekről.

P1140877

hát ez igen rövidecske, de azért bemutatja a lelkesedést. 🙂

P1150163

Viola kapott még egy sminkelős színezőt, ami Kamillának is borzasztóan tetszik.Mindketten nagyon sokat dolgoznak ezeken. Kamilla inkább szép harmonikus színkombinációkat csinál Viola meg variál és kísérletezik.  Ezeket a képeket készítette Kamilla:

P1150164

Kamillának nehéz az okos ügyes nővérke árnyékából kilépni. Ő nagyon szereti a tornát. Egyszer leesett a gerendáról, de legközelebb is nagy örömmel ment. Szeret a konyhában sürögni-forogni. Persze nyalakodni is, de mivel sokat van körülöttem ő az én kis jobb kezem. Hamarabb befogom mindenféle dologra, amíg Viola olvas, Endi meg mondjuk épít. Nagyon igyekszik jól viselkedni. Ezt is olyan extrém módon csinálja, hogy ha szépen akar kérni valamit akkor olyan halkan beszél, hogy nem is lehet hallani. Édes husom néha megharagudott, amikor azt mondtam, hogy ne motyogjon, mert nem értem. Ő az a tündérke, aki ha kiakad, akkor hangosan visít, és mivel mi kifejezzük a nemtetszésünket, így kétségbeesetten igyekszik kontrollálni magát, persze csak akkor ha nincs éppen érzelmileg kiakadva. 🙂 Nagyon precíz gyerek. Megkérdezi, hogy mennyi idő alatt fő meg a tészta és beállítja az jelzőt, hogy akkor majd csipogjon. A suliban például csináltak egy projektet. Karton dobozra ropikat ragasztottak. Szerintem az övé volt a legszebb, legpontosabb. Nagyon szeret számolni is. Egyre gyorsabban olvas, szerintem hamarosan már ő is folyékonyan fog olvasni. Mostanában az iskolában is jobban a lányokhoz csapódik és igyekszik barátkozni. Ettől nagyon boldog. Én is. 🙂

Endi is nagyon kis ügyes a maga szintjén. Rekord mennyiségű kirakót rak ki. Egyre nehezebbeket. Mindent csinálni akar. Most 2 napig csak bokrokat metszett a metsző ollómmal. Van kis gereblyéje, ásója, szóval ha nem homokozik, akkor jön segíteni. A ma napon is odajött: Anya, mit segíthetek neked? Mindenkivel haverkodik, a suliban is szívesen játszanak vele a nagyobb fiúk is. Sokat épít, szerepjátékozik, szeret társasozni, főzni. Minap megnéztünk egy két birkózós videót, mert szerettem volna a klasszikus birkózás alapjait megmutatni neki.

Volt egy fejleszorítós rész, meg egy lábemelős, ami nagyon megmaradt benne és utána olyan ügyesen alkalmazta, hogy csuda. 🙂 Nagyon ügyesen másolja a dolgokat már nagyon nagyon kicsi kora óta.

Itt van még egy két kép a mai tavaszi napunkról és a sátorról, amiben remélem nagy örömük lesz majd.

P1150151 P1150156 P1150157 P1150160 P1150054 P1150143

Hozzászólás