Erős vagyok

Az egyik nagy áldás itt Amerikában, hogy sok olyan gyógymód elérhető, ami otthon nem elterjedt. Amikor kiköltöztünk a barátnőm ajánlott egy csontkovácsot – kiropraktőrt. Meg kell mondjam, hogy a hátam sajnos folyamatos romlásban van/lenne. A pubertás alatt valahogy eltolódott a felső és az alsó hát növekedése, ami egy Scheuermann nevű betegséggé alakult.  A rendszeres hátcsigolya igazgatással sokkal elviselhetőbb a mindennapi életem. Közben a kiropraktőröm ajánlott egy két gyakorlatot és azt mondta, hogy ez nagyon jót fog tenni a hátamnak. Néha csináltam is, meg elkezdtem nézni videókat, amik nagyon bátorítóak voltak. Aztán elkezdtük rendszeresen napi 5 percet csinálni én is, meg együtt a gyerekekkel, meg néha a kedvesemmel 🙂 .

A  módszer kifejlesztője egy keresztény sportoló, aki a sok edzés ellenére folyamatosan lesérült és erre kereste a megoldást. Elkezdett kísérletezni, kutatni és arra jött rá, hogy a csecsemő mozgásfejlődését leutánozva újra olyan erősek lehetünk, mint egy csecsemő. 🙂 Nagyon tetszik az üzenete, hogy Isten nem hanyatlást tervezett számunkra, még ha az öregedés útjára lépünk is. Ha folyamatosan mozgásban maradunk, akkor a testünk is rugalmas marad, az ízületeink (újra) hajlékonyak lesznek. Amikor megtudtam, hogy New Jersey-ben is lesz egy találkozó (gyakorlónap), akkor elhatároztam, hogy mindenképpen elmegyek. Amikor megtudtam, hogy akár szakedző is lehetek, akkor elképedtem, de ez nagyon motiválóan hatott rám. Elkezdtem terjeszteni a “jó hírt”. Eddig 2 bemutatót tartottam otthontanulós barátaimnak.   Talán majd többet is… 🙂 Sokat beszélek róla, ha tehetem mindenféle helyzetben.

OS

Készítettem nektek egy bemutató videót. 2 részben. 🙂 Hát nem vagyok nagyon megelégedve a tartásommal, de azért is szerettem volna felvenni, hogy legyen később összehasonlítási alapom.

Nem beszélek a videóban így előre leírom mi is történik. 5 része van a gyakorlatsornak.

  1.  hasi légzés: nyelv a szájpadláson pihen, csak orron veszünk levegőt. Nagyon fontos a törzs erőnlétéhez és az idegrendszer megnyugtatásához.
  2. fejmozgások: előre hátra, oldalra, majd hátranézve. A belső fület és az egyensúly központot ingerli.
  3. forgás, fél forgások, egész forgások. Bőr receptorok ingerlése még az agyalapi mirigyre is nagyon jó hatással van, ami pedig minden hormon működésének a főnöke!
  4. négykézláb hintázás: az ízületek rugalmasságának kulcsa. Ha a lábfej tartását variáljuk, akkor mindig máshogyan mozgatjuk be a bokát a térdet és a csípőt is. Fontos az előre emelt fejtartás. Ez eleinte nagyon rossz volt nekem, mert a nyaki gerinc szakaszomat eléggé feszítette. De nem adom fel. Szerintem már jobb. Minden gyakorlatot csak úgy szabad csinálni, hogy ne fájjon.
  5. mászás és egyéb testet keresztező mozgások. Nagyon fontos a jobb és bal agyfélteke összehangolásához. A végtagok ellenkezőleg mozognak pl jobb kéz a bal lábbal.

Itt van a videó:

ORIGINAL STRENGTH 1

ORIGINAL STRENGTH 2

A csapat youtube csatornáján sok jó kis ötletet láthattok. Van ott több olyan gyakorlat, ami nagyobb kihívás, mint amit én felvettem. Én szeretek kipróbálni variációkat egy gyakorlatra.

https://www.youtube.com/user/OriginalStrengthSys

Kezdjétek el gyakorolni otthon. Egy hónapig minden nap 10 percet és írjátok meg, hogy mit tapasztaltatok! Isten áldását minden sasfiókának!!

Erős vagyok” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. De jó, hogy írtál erről Kata! Meg, hogy írsz ide! Mindig kíváncsian olvaslak! ❤ Annak idején én Magyarországon egy fizioterápiás orvosnál találkoztam ezzel a módszerrel. A scolosisomra kaptam egy gyakorlatot, ami csodát tett. 2-3 nap alatt elmúlt az erős csípő fajdalmam, azóta is, ha jelez a csípőm párszor elvégzem és a fájdalom eltűnik. Nagyon szuper dolog a babák veleszületett bölcsessége! Amikor Picik voltak a gyerekek, probalgattam utánozni a mozgásukat, de jó nehéz. 🙂

    Kedvelés

Hozzászólás