Új év

Választottunk családilag egy új igét az új évre. Még ki kell nyomtassam, hogy felragasszam egy látható helyre.

Amikor Angliában laktam a Wycliffe Bibliaközpontban, az egyik helyi Baptista gyülekezetbe jártunk, ott adtak nekünk egy Biblia verset az új évre. Most is emlékszem, hogy ez volt az az ige:

Ezért tehát elméteket felkészítve, legyetek józanok és teljes bizonyossággal reménykedjetek abban a kegyelemben, amelyet Jézus Krisztus megjelenésekor kaptok.

1 Péter 1:13

Ennek a jó emléknek a kapcsán, már többször volt igénk, amit egy évre kitettünk, néha felolvastunk, emlékeztünk rá. Általában én választottam az igét, de idén közösen átbeszéltük és a következő igét választottuk.

Ez minden helyzetbe nagyon releváns. Isten jót akar nekünk, az emberek nem biztos. Isten az oltalmunkra lesz mindig, az emberek sokszor csak magukra gondolnak. Ha valaki befolyásolni akar bennünket, akkor mindig Istent kell keresni először és nem igazságként elfogadni mindent, amit olyanok mondanak, akiket nem is ismerünk. Például politikusok, mindenféle híres ember, akit a TV vagy az internet kapott fel.

Az internet olyan szinten megváltoztatta az életünket, hogy fel sem fogjuk. Amíg az előző korosztályok, vagy a lexikonok, vagy a szájhagyomány útján jutottak információhoz, később jött a rádió, majd a TV, most a globális szociális média, a mindenféle alternatív hírforrások mind a figyelmünkért harcolnak. Hogyan is tudjuk eldönteni hogy mi az igazság, mi alapján hozzunk döntéseket.

Ma egy másik nagyon jó igét is olvastunk.

minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.

Jakab 1:17

Ez az ige több mindent is tanít. Először is Isten jó, jót akar és a jó dolgok az életünkben tőle származnak. Jakab a levelében ez előtt a kísértésekről ír és arról, ahogy a kívánság bűnre vihet. Ezért fontos, hogy tudjuk, hogy nem nekünk kell a jó dolgokat megszerezni, hanem bíznunk kell abban, hogy a jó dolgokat a szenvedélyesen szerető Teremtő Úristen megfogja majd adni nekünk. És ha ő megígért valamit, akkor az ígérete nem változik. Az világos, egyértelmű és jó marad mindörökre. Bízzatok Benne!

Hozzászólás