KataMama elindul 3 gyerkőccel meg a Férjjel világotlátni

Happy Halloween!

Micsoda idétlen kifejezés. Mi boldog lehet ebben a rémisztgetős megemlékezésben? Halloween, igen meg van ennek a hagyománynak a pogány eredte, de a ahogy a húsvét nyuszi tojásai sem éppen az eredeti megjelenésében mutatja az ünnepet, így ez a Mindenszentek  ünnep sem arról szól, mint akár 10 vagy 20 éve. Itt az USA-ban ez először is egy kereskedelmi szezon. Minden szakasza az évnek valami ünneplés köré csoportosul. Halloween név alatt az aratás ünnepe és a szellemek felidézése, ijesztgetés teljesen összemosódott. A tökök és a madárijesztők ugyanúgy benne vannak a vizuális megjelenésben, mint a pókok és a boszorkák.  A környékünkön szinte minden kertben felbukkantak a műsírok, szellemek és faragott tökök már hetekkel ez előtt. Láttam egy hasonlóan durván dekorált házat is:

pókhálós dekoráció

pókhálós dekoráció

Hogy valakit miért izgat ennyire az ijesztgetős vonulata ennek az ünnepnek azt nem értem, de nem mindenki veszi ilyen rémesre. Van aki csak 1-2 tököt meg virágot kitesz. Mi is így tettünk.  Viola nagyon el is volt keseredve, hogy nem vesszük ezt olyan komolyan mint a többiek körülöttünk. A beöltözés elég vicces. Már egy héttel az utolsó októberi nap előtt beöltözött gyerekek bukkanhatnak fel itt is, ott is. Ma elmentünk a könyvtárba délelőtt és nagy meglepetésre az összes könyvtáros, és sok kisgyerek be volt öltözve. Napközben a postán csodálkoztak, hogy az én gyerekeim miért nem akartak beöltözni. Hát mert nem tudták, hogy ez itt így megy. 😀

Mindenki mindennek beöltözhet, lehetnek a gyerekek állatok, hercegnők, vannak nagyon sokan, akik csak baseball játékosnak öltöznek. (Hö?) Estére az én lányaim is beöltöztek. Viola boszorkány, Kamilla angyal lett. Endrének a hajvágó köpenyből csináltunk palástot és készítettünk neki egy koronát. Ő lett a mi kiskirályfink. 🙂 Amúgy kiderítettem, hogy a tél végén itt nincs karneváli hangulat, nincs farsang alkalmából beöltözés, ezért természetes, hogy minden gyerek ki akarja használni ezt a lehetőséget. Nem tudtam hogyan és mit is kell ilyenkor tenni, így az egyik magyar barátainkkal mentünk együtt. A lányok nagy örömmel vadászták a sok édességet.

Induláskor

Induláskor

Kicsit esett az eső, de a lányok kitartóan kopogtattak.

Kicsit esett az eső, de a lányok kitartóan kopogtattak.

Mert hogy a résztvevő gyerekek részéről nem is szól másról ez az egész, csak beöltöznek, bekopognak és nézik hogyan gyűlik az édesség a kis vödröcskéjükben.

Reklámok

Hozzászólások: "Happy Halloween!" (2)

  1. Aranyosmaróthyné Julianna szerint:

    Sziasztok! Úgy látom minden rendben körülöttetek. Katikám, nagyon jó képeket csináltál az állatkertben. Igen mozgalmas életet éltek. Nem is tudom, hogy bírod. Örülök a beszámolóknak,és a képeknek, úgy követni tudom én is az életeteket. Egyébként tetszik a stílus ahogy írsz (lehet,hogy egy író veszett el benned?) Heeeheee. Pusz pusz pusz Anyuci.

    • Érdekes, hogy miért zizegünk itt többet, mint Magyarországon… Ezen már én is gondolkoztam. Szerintem az a tény, hogy mindenhova csak kocsival lehet elmenni, viszont kocsival elég közel vannak a dolgok, ez talán más megközelítésbe teszi a dolgokat. A blog meg jó kikapcsolódás. Kedves férjecském azt mondta, hogy szereti olvasgatni, mert itt azt is elolvassa, amit mondjuk csak napközben gondolok, de ritkán van alkalom a napi dolgok mellett megvitatni. Szóval van, hogy a blog kapcsán kezdünk el beszélgetni valami témán. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő