KataMama elindul 3 gyerkőccel meg a Férjjel világotlátni

Októberi hétvége

A hetünk összefoglalva:

Hétfőn az egészségbiztosítási számunkat intéztük, izzasztó meleg volt és nem a legjobb környék East Orange.

1001131532-00

Erdei kisvasút

Kedden meghatalmazással aláírtuk a lakásvásárlási szerződést – (igen eladtuk a csömöri házunkat), és elmentünk a közeli állatkertbe.
turtle

Egy papírral igazoltam, hogy a megyében lakunk, így fejenként 1 $ belépővel mentünk be! Nagyon klassz kis hely. Aranyosak voltak a pingvinek, a fókák, ráját lehetett simogatni, a medvék és a farkasok meg igazán közel jöttek az üvegfalhoz. Ja, és kisvonatoztuk!! Nem mindent tudtunk megnézni, de majd megyünk legközelebb is. Úgy láttam hogy lesznek ott OO-s események is. OO az otthonoktatás rövidítése. 🙂 Itt találkoztunk egy ismerős családdal őket az előző héten látogattuk meg. Amerikai apuka és magyar anyuka 3 kedves kis gyerekkel. Az anyukával elég hasonlóan gondolkozunk az élet dolgairól, mint OO 🙂 vagy kókuszzsír, vagy gyógyszermentes élet. Nagyon örülök, hogy ő egy támpont itt a kalandozásunk labirintusában.

a fiúk szerelnek

a fiúk szerelnek

Szerdán elmentünk elintézni a kocsi műszaki vizsgáját. Alig 30 perc alatt ingyen megcsinálták és ebbe benne volt a sorbaállás is. Elég meleg volt aznap is, de már kicsit felkészültebb voltam, mert a mindig éhes gyermekeimnek vittem szendvicset. Hazafelé vettünk zöldségeket, gyümölcsöt, meg cserepes virágot.

Csütörtökön volt egy OO-s találkozó, elég sokat kóvályogtunk mire megtaláltuk. Ez egy bolhapiac volt, ahol lehetett mindenféle OO-hoz használható dolgot vásárolni. Az utóbbi napokban minél többet találkoztam ilyen anyagokkal annál egyértelműbb számomra, hogy nem szeretném angolul tanítani a gyerekeimet, sem angolra, sem angolul beszélve semmire.  Volt ebben a parkban egy játszótér is, és a kisbarátaink is ott voltak, így jókat játszottunk, ismerkedtünk.

Pénteken bevásárolni voltunk. Meg akkor tévedtem arra a nagy autópályára, ami állítólag Pennsylvania-ba vezet. Aznap eléggé ki is merültem.

Szóval ezek után jött a hétvége. 🙂 Szombaton nagy átrendezéseket tartottuk. Igyekeztünk szépen elpakolni, amit lehet. Még nincsenek szekrényeink a felnőtt ruháknak meg könyvespolcaink sincsenek. Viszont megbeszéltük, hogy a sunroom – zárt terasz lesz a dzsungel-tanulószoba. Nem a dzsungelről akarunk itt tanulni, hanem én tanulószobát szeretnék ide, Viola meg dzsungelt, így abban maradtunk, hogy lesznek benne növények meg egy nagy asztal. Már van egy szép pálmánk, reméljük életben is marad. 🙂  A kaméleonról, békáról, meg aranyhalakról még folyik az egyezkedés. 🙂 Délután a kínai tulajdonos jött hogy szereljen itt egy-két dolgot. Eljött vele a felesége meg a 2 gyermeke is. Nagyon kedves emberek. Endre figyelte a szereléseket, meg az 1 hónapos kicsi babát, én beszélgettem az anyukával, a lányok meg hatalmasat fogócskáztak a vendég kislánnyal. A végén még meg is hívtak minket vendégségbe… majd egyszer… 🙂 Vasárnap délelőtt megnéztük azt a helyi gyülekezetet, amit a mi stílusunknak megfelelőnek tartottunk. Azt hallottuk Amerikáról, hogy itt minden sarkon gyülekezet van. Hát máshol nem tudom mi van, de itt a mi városunkban ezekből lehet választani:  http://livingston.patch.com/directory/religious-institutions, most nézem csak, hogy ahova mi elmentünk, az nincs is ezen a listán 🙂 http://thecrossingchurchnj.org

Egy kicsit szerintem késtünk, mert az éneklés alatt érkeztünk. Egy elég modern, szép épületben van a gyülekezet. Nincs rajta semmi hivalkodó, szerintem  max 5 éve épülhetett. Szóval elsőre leküldtek minket az alsó szintre, hogy a gyerekeket regisztráljuk. Ez azt jelenti, hogy fel kell írni a gyerekeket, a nevüket, meg egy számot. Aztán kapnak egy matricát, a nevükkel, a szülő nevével, meg hogy mire allergiások 🙂 (ez is tiszta Amerika) aztán a matrica egyik része a gyerekre kerül a másik meg a szülőnél lesz. Mi ezek után felvittük az összes gyereket és bementünk az alkalomra. 🙂 Persze volt gyerekóra mindenki részére, de mi elsőre nem terveztük beadni őket. Vittünk színezőt, meg kisautót, meg könyveket és a csömöri Baptistáktól tanult módszerekkel felfegyverkezve beültünk a tanításra. A gyerekek meglepően jól viselkedtek. Egyedül Endre csábos mosolya terelte el sok ember figyelmét, így végül kimentünk az előtérbe. Itt vártuk meg az utolsó 20 percet. Ismerkedtünk a hellyel. Majd amikor vége lett az alkalomnak, akkor a lányokkal lementünk megnézni a gyerekszolgálatot. Itt találkoztam OOs családokkal is, akik majd talán összekapcsolnak minket más OOs családokkal is. És megismerkedtünk egy nagyon kedves házaspárral egyiptomi apuka és latinos anyuka és  3 kedves kislány, hasonló korban mint a mi gyerekeink. Amúgy az egész hely nagyon hasonlít a mi eredeti gyülekezetünkre, mind hangulatában, mint zeneileg, mind a tanítást hallgatva, ezért úgy döntöttünk, hogy legközelebb is elmegyünk. 🙂

Viola a gyülekezet előtt

Viola a gyülekezet előtt

Gyönyörű őszi gyülekezeti parkoló

Vasárnap délután pedig átjöttek a másik kedves ismerőseink, magyar anyuka amerikai apuka és egy kisfiú meg egy kislány. Nagyon örültünk, hogy eljöttek, hiszen még nincs kanapénk. 🙂 Bár ez a gyerekeknek ugye nem szokott problémát jelenteni. 🙂 Én készítettem rizseshúst, meg salátát. Nagyon jó volt látni, hogy ki milyen lelkesen fogyasztja. 🙂

Játék és vacsora képekben:

P1110650 (640x480) P1110648 (640x480) P1110652 (640x480)P1110647 (640x480) P1110646 (640x480)

Most pedig megint gyorsan kell aludnom, mert a következő hét is sok kalandot tartogat. 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő